Trafikte güvenli sürüş teknikleri, sizi ve sevdiklerinizi trafik kazalarından korur. Bu amaçla temelde bilmeniz gereken 5 güvenli sürüş tekniğini uygulamalısınız

Emniyet Kemeri:

Sürücü koltuğuna oturduğunuzda  ilk işiniz emniyet kemeri takmak olmalıdır. Emniyet kemeri, kaza anında ve ani manevralarda bedeni zararları engelleyen en önemli aksesuardır. Mesafe uzunluğu gözetmeksizin emniyet kemeri 100 metre için bile takılmalıdır.

Araçların Bakımı:

Araçların Yaz ve Kış olmak üzere 2 bakım dönemi mevcuttur.. Aracınızın bakımını periyodik bakımlarına uygun yaptırdığınız taktirde  ani arıza ve kaza yapma riskinizi en aza indirgemiş olursunuz. Özellikle uzun yol öncesi aracınızın periyodik bakımını yaptırmayı ihmal etmeyin. Aracınızın temizliği de en az araç bakımı kadar önemlidir. Görüş açınızı engelleyecek  ve aracınızın ikaz lambalarını kapatacak kirlilikten uzak durmalısınız.

Mesafe ve Hız Kuralları:

Şehiriçi ve şehir dışı yolculuklarınızda hız limitine uymanız ani frenlerde kaza yapma riskini azaltır. Akıcı bir trafikte takip mesafesini korumanız ani frenlerde meydana gelebilecek trafik kazalarını önler.

Yola Odaklanma:

Sürüş sırasında yemek yemek ya da bir şeyler içmek, yüksek sesle müzik dinlemek, telefonla konuşmak dikkatinizi dağıtabilecek unsurlardır. Sürüş esnasında  tüm dikkatinizi yola vermelisiniz. Sürüşünüzü tehlikeye sokacak şekilde diğer sürücüler ile tartışmaya girmemeli ve sakinliğinizi korumalısınız.

İstirahat:

Uzun bir yolculukta en fazla 3 saatte bir mola vermelisiniz. Uzun süre araç kullanmanız dikkatinizin dağılmasına ve hata yapmanıza neden olur. Sıcak havalarda molasız sürüş, lastiklerde basıncın artmasına ve lastiklerin aşınmasına neden olur. Unutmayalım ki mola hem bizim hemde aracımız için gereklidir.Bu nedenle 3 saatte bir verilen mola lastik basıncı kontrolü için de bir fırsat.